Финансовият миистър отправи ясно послание към ГЕРБ.Очаквам да има ротация в

...
Финансовият миистър отправи ясно послание към ГЕРБ.Очаквам да има ротация в
Коментари Харесай

Асен Василев към ГЕРБ: Готови сме да дискутираме как да постигнем работещи регулатори

Финансовият миистър насочи ясно обръщение към ГЕРБ.

Очаквам да има ротация в българското държавно управление. Не мисля, че меморандумът е препъникамък, той доста ясно слага въпроса за работата на регулаторите и предлага развой, по какъв начин да се избират членовете на тези регулатори, да бъде ясно кой носи политическата отговорност за номинациите. Готови сме да дискутираме по какъв начин да реализираме работещи регулатори, дали сме предложение по какъв начин да се реализира.Това съобщи министърът на финансите Асен Василев белгийския град Гент, където взе участие в среща, свикана от Белгийското председателство на Съвета на Европейски Съюз, заяви кореспондентът на на Българска телеграфна агенция Николай Желязков.

Той съобщи, че съгласно прогнозите на ЕЦБ и на Европейска комисия България ще извърши индикатора за инфлацията тази година, което открива опция за присъединение на страната към еврозоната догодина.

Влизането в еврозоната изисква постоянна политическа среда и постоянно държавно управление, разяснява Василев. Той добави, че няма законодателни пречки пред въвеждането на еврото у нас. Остава единствено законът за приемане на еврото, който е в консултация в Европейска комисия и в ЕЦБ, само че то е чисто механически, сподели министърът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР